top of page

INTERVIURILE

Despre cea mai nouă colegă, chat-ul web, Adelle

 

Interviu cu Andrei Mirlogeanu

Fondator și Arhitect la GOiN,mobi.

andrei mirlogeanu.jpeg

Explorator sau Creator?

 

Este mesajul care segmentează curioșii care intră pe platforma GOiN.mobi. Inițial mă gândeam la descrierea unor profile stabilite cu ocazia unor recrutări. În acest caz însă nu candidații sunt diferențiați, ci potențialii clienți. Mai jos, o întâlnesc pe Adelle,  chat-ul web cu ajutorul căruia poți intra într-o conversație cu membrii echipei de suport ai platformei.

Stăm de vorbă cu Andrei Mirlogeanu, founder & arhitect la GOiN.mobi, unul dintre furnizorii comunității GreatHRs.

1. Povestește-ne un pic despre colega voastră, Adelle. Cum a decurs procesul de recrutare? : )

Singurului meu obiectiv când am demarat acest proiect a fost acela de a genera plusvaloare pentru utilizatori, de a oferi un suport real pentru Creatori și Exploratori. Timpul a trecut, obiectivul a rămas și va rămâne în continuare. Plusvaloarea pe care o aducem are nevoie de o soluție eficientă de livrare către utilizatorii noștri.

 

Astfel încât pe Adelle am recrutat-o pentru a fi în măsura să oferim suport rapid și eficient utilizatorilor noi și celor care deja folosesc platforma. Adelle este prima linie de contact cu utilizatorii noștri, suntem lângă ei atunci când ei au nevoie.

 

Datorită acestui obiectiv primordial, creștem împreună: recomandările pe care le primim generează înrolări organice și noi de Creatori și Exploratori în platformă. Mai mult decât atât, cei care folosesc platforma, rămân cu noi.

 

Este absurd să ne irosim timpul și să nu folosim soluții puternice, așa că am recrutat-o pe Adelle, un robot de tip web chat în spatele căruia suntem noi, pentru a acorda suport utilizatorilor noștri, fie ei Creatori sau Exploratori.

2. Ce înseamnă HR în cadrul unei platforme online de tip marketplace?

La GOiN.mobi, HR înseamnă spirit inovator. Căutam permanent următorul pas, de la fiecare interacțiune cu Creatorii și Exploratorii (prin Adelle) și până la sesiunile de analiză și conceptualizare. Ca membru al echipei noastre, este musai să ai capacitatea „să vezi” nevoia și rezolvarea pertinentă. Trebuie sa îl căutam în fiecare din noi pe Steve Jobs cu al său „telefon cu un singur buton”, altfel aportul nostru va fi automatizat și digitizat pentru că nu mai suntem relevanți prin aportul pe care îl aducem.

 

De asemenea, înseamnă chimie. În echipele mici, cum suntem noi, ne completăm reciproc și asta este posibil exclusiv printr-o deschidere 100% din punct de vedere mindset: comunicăm bine și atunci găsim cele mai bune soluții.

 

În al treilea rând și cel mai important, HR înseamnă relația cu Creatorii și Exploratorii – cu clienții noștri. Noi îi includem în echipa noastră pentru că ei aduc un aport fabulos la dezvoltarea de noi funcționalități și îmbunătățirea celor existente.

3.  Câți colegi ai, permanenți, remote sau freelanceri, și care este dinamica colaborării?

Astăzi, la GOiN.mobi ne îndreptăm către 1000 de colegi permanenți, remote sau freelanceri. Cheia aici este modul în care gestionăm relația și informația în funcție de interesul și obiectivul fiecăruia.

 

În echipa tehnică suntem 3 oameni: un designer (localizat în UK), un inginer software specializat în aplicații mobile (localizat în Târgu-Mureș) și eu (localizat în București). Ne conectăm direct atunci când informațiile pe care le primim automat din platforma GOiN.mobi solicită asta.

4. Cum vezi viitorul HR-ului, ierarhiilor, modului de relaționare cu colegii / colaboratorii?

Eu cred că atributul cheie este propunerea: dacă îmi place ce îmi propui, adică proiectul, și modul în care vrei sa mă conectezi cu el (de ex. pot primi shares), cred că m-ai câștigat dincolo de un salariu fabulos. Mai important este challenge-ul profesional și proiectul, decât salariul de la sfârșitul lunii.

 

În acest context, cred că ierarhiile piramidale de tipul „eu sunt CEO/manager și sunt cel mai deștept și mai frumos” vor dispărea. Baby, you need to inspire me! Otherwise I don’t care about you! 

 

Nu știu prea multe despre HR. Ceea ce știu cu siguranță despre HR este faptul că va fi puternic perturbat și se va schimba dramatic. Automatizarea și digitalizarea îi vor schimba înfățișarea de astăzi. Alvin Toffler spunea: „Viitorul aparține companiilor mici”. Cât de mici, întreb eu?

 5.  Care este specificul activității unui HR manager în industria în care lucrezi?

Când vom avea, sigur HR manager-ul nostru va trebui să fie capabil să înțeleagă lucrurile într-un mod inovativ, altfel decât cel standard. Pentru ca viitorul arată remote și freelancing, vom continua în acest mod și, drept urmare, HR managerul va trebui să fie familiar cu acest context.

 6. Care sunt lucrurile care iți aduc cele mai mari satisfacții la locul de muncă?

 

Satisfacțiile majore vin din libertatea de a căuta un „mai bine” în fiecare zi și, cel puțin la același nivel, din plusvaloarea pe care o generez celor cu care sunt conectat profesional sau social.

 7. Ce așteptări ai de la comunitatea Great HRs și care pot fi contribuțiile pe care le poate aduce companiilor din România?​

Ce poate fi mai relevant și mai generator de avantaje și beneficii decât o platformă din care companiile să se hrănească din punct de vedere al know-how-ului, o platformă care să reprezinte o comunitate puternică bazată pe atributul colaborare.

 

Îmi place foarte mult acțiunea GreatHR dedicată persoanelor „în vârstă”. Acest lucru îmi arată că „nu vorbesc din cărți” și chiar fac ceea ce își asumă. Sunt foarte asumați, asta e valoros pentru mine.

8.  Cum  crezi ca ai putea să aduci plus valoare comunității?

GreatHRs ne-a sugerat o îmbunătățire în fluxul de Sign-up. Noi am evaluat-o, am găsit-o relevantă pentru Creatori și Exploratori și am implementat-o. O investiție excelentă de câteva ore de lucru pentru a îmbunătăți experiența următoarelor proiecte derulate de Creatorii înrolați în GOiN.mobi.

 

Fără platforma GOiN.mobi GreatHR ar fi trebuit să vorbească cu „d-ra de la Vânzări”, „d-na de la Contabilitate”, „dl. de la Financiar” și „băiatul de la Delivery” pentru a modifica modul de înregistrare și livrare de bilete către membrii comunităților.

 

Prin GOiN.mobi, GreatHRs și toți oamenii care vor deveni parte a acestei comunități se vor bucura de „more freedom to create and explore” și vor uita de lucrurile „neplăcute” care fac parte, vrei sau nu, din organizarea workshop-urilor, seminariilor și conferințelor.

Intervievator: Nora Dobre

Ambasador GreatHRs

 

43528225_2403249679701844_47819162526353
bottom of page