Evenimentele

online

Începem seria webinariilor și workshop-urilor online în care aducem împreună experți din mai multe zone ale țării și păstrăm formatul evenimentelor interactive, în care avem grijă ca nivelul  participanților să fie unul înalt, astfel încât evenimentele Great HRs  să îți aducă în continuare valoare.

un eveniment în parteneriat

30 aprilie 2020, 11:00-12:30 sau 15:00-16:30

Focus pe soluții 2:

Adaptarea și reziliența echipelor în vremea pandemiei

Cand nu esti centrat pe soluții, uită-te cu atenție, ca nu cumva să fii parte din problemă! În contextul actual de criză globală, te invităm să căutăm împreună soluții, alături de manageri și profesioniști, care au același focus. Echipe care se adaptează rapid contextului, care învață împreună să creeze rezultatele dorite cu adevărat, chiar și în condiții grele, incerte, reprezintă o ambiție pentru mulți manageri. 
- Cum putem noi facilita o experiență de adaptare rapidă? 

- Cum putem noi să facilităm reziliența? - Care sunt câteva soluții pe care le putem pune în practică pentru a securiza performanța actuală? 
- Ce funcționează în această perioadă? 
- Care sunt câteva puncte / momente / locuri / noduri cheie care produc impact? 
Noi credem acum, mai mult decât oricând, că avem nevoie de colaborare transdisciplinară, de perspectiva holistă și susținere reciprocă în a crea valoare pentru noi toți.

un eveniment în parteneriat

2

23 aprilie 2020, 11:00-12:30 sau 15:00-16:30

Focus pe soluții 1

Experiența angajaților: conexiunea și performanța în vremea pandemiei

În contextul actual de criză globală, te invităm să creăm împreună "oaze" centrare pe soluții, împreună cu manageri și profesioniști, care au același focus. A facilita performanța în acest context, având în minte crearea unei experiențe bune pentru angajați, este o reuțită managerială importantă.  
- Ce strategii putem explora în această perioadă?

- Care sunt cateva soluții pe care le putem pune în practică pentru a securiza performanța actuală? 
- Ce funcționează în această perioadă? 
- Care sunt câteva puncte / momente / locuri / noduri cheie care contează și produc impact? 
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care vor facilita conversația de creare de soluții, împreună cu manageri de business, consultanți în tehnologie și profesioniști în resurse umane.

Noi credem acum, mai mult decât oricând, că avem nevoie de colaborare transdisciplinară, de perspectiva holistă și susținere reciprocă în a crea valoare pentru noi toți.

un eveniment

1

13 aprilie 2020, ora 13:00 - 14:30

Conversațiile online Angajez 45+ 

dedicate candidaților 

Lansăm o serie de conversații cu scopul de a explora împreună cu specialiști în recrutare și selecție, consilieri în carieră, coach de carieră, recrutori,  care este impactul psihologic și social pe care îl are perioada Corona Virus asupra noastră, indiferent de ce parte a pieței forței de muncă suntem, angajatori sau candidați, precum și repercusiunile practice pe măsură ce sunt din ce în ce mai multe companii afectate și este din ce în ce mai multă incertitudine și anxietate.