top of page

VOLUNTARIAT

Bine ai venit! Și tu poți fi voluntar în echipa care realizează proiectele Great HRs!

Ai aici un teren de antrenament pe care poți să explorezi, să te dezvolți și să îți pui în aplicare idei de proiecte! :)

PASUL 1

citește cu atenție ce urmează

ce este și ce nu este

Hai să vedem dacă ai presupus bine!

Comunitatea în care intri se definește ca un teren de antrenament destinat conducătorilor de echipe și strategii din companii, care au o privire de ansamblu asupra organizației din care fac parte și, în același timp, o atenție deosebită asupra factorului uman. Se adresează profesioniștilor care vor să ajungă la următorul nivel de măiestrie în domeniul lor. Începând din iunie 2019 comunitatea are o forma juridică de ONG, în jurul căreia avem membri, followers, sponsori și voluntari.

Dar...

Nu este un spațiu dedicat networkingului și organizării de evenimente, ci este un hub de creație și dezvoltare de proiecte. Unul dintre cele de care ai auzit, cel mai probabil, este Angajez 45+, dar mai avem cateva :) Te invităm să explorezi secțiunea Proiecte din meniul acestui site.

Nu este un spațiu în care să înveți bazele HR-ului (nu pregătim juniori), ci un spațiu unde să maximizezi know-how-ul pe care îl ai deja și să crești nivelul abilităților și profesionalismului tău, fie din postura de membru, fie din cea de voluntar.

Nu e un spațiu de unde să iei informație sau resurse și atât, ci un spațiu con-lucrativ, unde aduci informații, resurse și te implici în aceeași măsură în care primești toate aceste lucruri de la ceilalți membri.

beneficiile tale ca voluntar

BRAND PERSONAL ȘI VIZIBILITATE: Îți construiești un brand personal în fața a peste 3000 de HRs

NOI EXPERTIZE: Îți dezvolți competențe noi pentru că lucrezi cu oameni de la care să înveți și ai task-uri care sunt în afara ariei tale de expertiză: marketing, PR, comunicare, branding, organizare evenimente, jurnalism, social media, intraprenoriat

NOI COMPETENȚE CĂUTATE DE ANGAJATORI: Ai posibilitatea să îți dezvolți cele mai căutate competențe pe piața muncii: spirit de echipă, gândire analitică, capacitate de planificare și prioritizare, responsabilizare, autonomie

GRATUITATE LA EVENIMENTE: Participi gratuit la toate evenimentele organizate de comunitate

angajamentul tău

Aceasta este o comunitate de practică, în care construim proiecte inovatoare, prin care ne-am propus și deja #SchimbămPiațaMuncii. Astfel că ne dorim în echipă colegi care pot da dovadă de seriozitate, asumare, spirit de echipă, pe care să putem conta și care să își dorească experiențe de învățare într-un cadru profesionist, cu standarde clare. Ești o astfel de persoană?

Dacă răspunsul tău este "da" la majoritatea întrebărilor de mai jos, te vei integra în echipă. Dacă nu, îți recomandăm să te gândești de două ori dacă este ce îți dorești!

​1. Ești o persoană autonomă? Vrei să îți definești singur task-urile în loc să primești o listă de to-do-uri deja stabilite?

2. Lucrezi bine în echipă și ești deschis la explorarea de noi idei, diferite de cele pe care le-ai verificat deja până acum în experiențele tale profesionale?

3. Ești o persoană responsabilă și matură, care se ține de promisiuni si deadline-uri?

4. Ești un coechipier centrat pe soluții, în loc să te aștepți să facă ceva "cei care ar trebui să se ocupe de asta"? Oferi feedback și vii cu propuneri de îmbunătățire pentru bunul mers al echipei?

5. Ești confortabil să lucrezi de la distanță, prin conferințe video, alături de colegi din toată țara și din străinătate? (cu toții suntem români, însă unii dintre noi nu locuim în Romania :)

6. Te motivează ideea contribuției tale la schimbarea pieței muncii într-o comunitate care nu face numai networking si best practice sharing, ci proiecte acționabile, cu impact, la nivel național?

 

7. Poți să îți aloci un minim de o oră pe săptămână pentru a contribui la schimbarea pieței muncii?

Dacă mai ai câteva arii dintre cele de mai sus la care îți dorești să lucrezi, în afară de primele 3 puncte, bineînțeles, atunci aici este locul să îți perfecționezi aceste abilități și te invităm să continui să citești mai departe!

cum vom lucra împreună

Lucrăm în echipe, dar de acasă, iar numărul de ore pe săptămână este ales de fiecare voluntar în funcție de timpul disponibil. Important este ca fiecare voluntar să contribuie cu cel putin 1 ora pe săptămână (calculată în afara timpului alocat pentru meetingul video online periodic (online Zoom meetings). Meetingurile se organizează separat pentru fiecare echipă, o dată pe săptămână sau o data la două săptămâni, seara, după program (de obiecei de la 18:00 sau 19:00, dar se pot programa și la alte ore, în funcție de disponibilitatea membrilor fiecărei echipe). În rest, comunicăm pe Slack cu membrii echipei în care lucrăm, dacă avem de împărtășit idei sau vrem să ne sfătuim, în afara meetingurilor.

AUTONOMIE: Coordonarea se face prin transmiterea obiectivelor de la cei doi co-fondatori către echipe, însă echipele sunt auto-guvernate = membrii echipelor stabilesc modul de lucru și pașii pentru a atinge obiectivele și lucrează împreună sau separat. Îți asumi task-uri și deadline-uri proprii și le comunici echipei, apoi te apuci de treabă.

SERIOZITATE: Anunți dacă nu poți face task-ul asumat, în timp util, pentru a putea să îl preia un alt coleg. De asemenea, anunți când trebuie să iei o pauză.

SIMPLITATE ȘI RELAXARE: Aderi la un stil de lucru simplu și relaxat – orice și oricât poți face, e apreciat. E important pentru noi ca rezultatul să fie și o experiență frumoasă și de învățare pentru tine. 

FLEXIBILITATE ȘI SPIRIT DE ECHIPĂ: Forma de lucru este flexibilă - nu avem info de la început pentru proiecte pentru că acestea apar organic, în funcție de nevoile pe care le reperăm și ne place să ne mișcăm repede! Structura nu e fixă, deci modul de lucru este unul modern, dinamic și adaptativ. Întotdeauna membrii echipelor pot veni cu îmbunătățiri, inclusiv în modul de lucru și eficientizarea proceselor. Atitudinea este una intraprenorială, creativă și de îmbunătățire continuă.

PASUL 2

cum devii voluntar

Pentru a te înscrie ca voluntar în comunitate, trebuie să analizezi ce roluri avem disponibile din lista de mai jos și apoi să completezi formularul de înscriere. Apoi, peste câteva zile, te va contacta unul dintre colegii noștri și vei începe procesul de onboarding și integrare în echipa pe care ai ales-o. 

formularul de înscriere

Completează formularul de mai jos, specificând rolul și echipa din care vrei să faci parte. 

Prin intermediul acestuia îți dai acordul să:

  1.  îți păstrăm datele (telefon, adresă de mail, nume, oraș, link către pagina personală de linkedin și către cea de facebook) pentru a asigura o mai ușoară comunicare, în funcție de urgențe și situațiile întâmpinate.

  2. În același timp, confirmi că nu o să dai datele cu caracter personal cu care intri în contact în cadrul proiectelor comunității (ex.: contactele unui speaker la eveniment sau a unei persoane intervievate s.a.m.d.) persoanelor din afara echipei de voluntari activi pe o perioadă nedeterminată, făra acordul persoanei în cauză.

  3. Ne confirmi, de asemenea, că ai citit și ești de acord cu termenii menționați în secțiunea GDPR a site-ului: LINK DIRECT AICI

atenție

(dacă ești prea grăbit)

 

Dacă nu ai răbdare, nu citești cu atenție sau pur și simplu nu acorzi importanță informațiilor de mai sus și acestui proces, înseamnă că nu te potrivești valorilor și principiilor după care funcționăm în comunitate și te invităm să te gândești serios dacă îți dorești să vii alături de noi.

Ne dorim în echipă colegi care pot da dovadă de seriozitate, asumare, spirit de echipă, pe care să putem conta și care să își dorească experiențe de învățare într-un cadru profesionist cu standarde clare. Ești o astfel de persoană?

Dacă da, ai alături de noi un teren de antrenament pe care poți să explorezi, să te dezvolți și să îți pui în aplicare idei de proiecte s.a.m.d. Cerul nu mai este limita de mult timp! :)

bottom of page