top of page

ARTICOLELE

HR Planning - baza pentru o organizație  sănătoasă 

Sănătatea organizațională este tematica anului 2019  pentru Great HRs Community. HR Planning a fost prima temă abordată, pentru că orice organizație sănătoasă pleacă de la niște obiective de business și face planificare pentru îndeplinirea lor.

Debate-ul de 4 ore a fost intițiat și coordonat excelent de Ioana Predescu, Executive Leader, cu experiență de peste 15 ani în HR.  Participanții la HR Planning au fost din industrii diferite (construcții, servicii externalizate de HR, domeniul medical, agricultură) și cu nivel de senioritate diferit, de aici și meritul deosebit al Ioanei de a vorbi "pe înțelesul tuturor".
Cea mai importantă lecție, de la care să pornească un manager de HR este cunoașterea businessului în cifre. Poziționarea strategică a HR ului va deveni evidentă în acest context. 
A doua lecție, la fel de importantă, este că un planning corect se face după ce primești răspunsuri la toate cele 6 întrebări: cine, ce, când, unde, cum și de ce.
A treia lecție, ultima, dar la fel de buna, este clarificarea în mod constant a așteptărilor între HR și ceilalți stakeholderi, în mod deosebit CEO.

Pașii pentru un planning eficient sunt: clarificarea obiectivelor de business, cascadarea lor până la ultimul nivel, analiza proceselor de HR, incluzând aici și inventarul de competente, stabilirea resurselor necesare interne și externe și planificarea propriu-zisă a proceselor. 
Lucrurile au mers în profunzime pentru ca in Great HRs Community sharing-ul este pe bune și am comparat planningul în diverse industrii, in mod deosebit agricultură și construcții. Volatilitatea celui de-al doilea domeniu este o provocare adevărată în zona de planning și cea mai bună soluție este flexibilitatea, schimbarea direcției din mers.

45505005_2136906049687814_42718630992517

Oana Pana

Recruiter Medijobs si IT

.

Am ajuns și unde ne doare pe toți - la planning-ul recrutării și, în urma parcurgerii etapelor, am concluzionat că minim 6 săptămâni sunt necesare pentru a închide o poziție.

 

Asta ar însemna recrutare de calitate, pentru ca avem și varianta de a recruta într-un termen foarte scurt, sacrificând calitatea și așteptându-ne la creștere de turnover.


Planning-ul bugetar a ridicat noi provocări si a arătat încă o dată că relația cu CFO-ul depinde de abilitatea noastră de a face previziuni corecte, de a ne juca cu cifrele.


Țineți aproape de Great HRs, sharing-ul este pe bune! 

Slide2.PNG
45+ ciorna patrat.png
Slide16.PNG
bottom of page