top of page

ARTICOLELE

Profesionistul de HR face diferența, mai ales în recutare!

Profesionistul de HR face diferența mai ales în recrutare! Probabil că ai auzit de mai multe ori ideea aceasta și ți-a trecut prin minte imediat cuvântul experiență.

Faci greșeli, înveți din ele și capeți experientă în activitatea respectivă. Însă a fi profesionist nu se rezumă doar la experiență.

 

Implică, de asemenea, și orientare către client, satisfacția acestuia fiind pe primul loc. Experiența te poate recomanda drept un expert, dar modul în care te adresezi clientului fie el intern, fie extern, acele abilități numite soft skills, fac diferența.

 

Profesionistul de HR face diferența pentru că el știe care îi sunt atu-urile, el recurge la o analiză SWOT înaintea oricărui proces, analiza în care este pionul principal. De exemplu în recrutare, profesionistul de HR își validează punctele forte, identifică oportunitățile și amenințările pentru fiecare rol în parte, ceea ce îl ajută în relația cu clientul și în păstrarea unei atitudini optimiste, indiferent de obstacole.

 

Profesionistul de HR face diferența, mai ales în recrutare, pentru ca gândește holistic. Cunoaște piața pe care recrutează, avantajele competitive ale concurenței, precum și atu-urile companiei pe care o reprezintă. Cunoscând toate aceste aspecte, procesul de vânzare a unei poziții este unul realist, fără pretenția de a-i crea iluzii sau de a-i  prezenta o imagine mincinoasă candidatului despre rolul respectiv.

 

Profesionistul de HR face diferența prin modul în care se raportează la tehnologie

Evoluția tehnologică nu este ceva de speriat pentru profesionistul de HR și o utilizează eficient, mai ales în procesul de recrutare. Asta înseamnă că el cunoaște canalele de Social Media, tipul de public aferent fiecărui canal și știe să își creeze mesaje adecvate pentru fiecare în parte.

 

Pe Instagram va posta imagini de impact, preferabil personalizate, nu luate de pe diverse site-uri,  în timp ce pe Facebook își va pune creativitatea la bătaie.

 

De exemplu, în locul unui anunț anost privitor la o poziție de Specialist de marketing, el își poate construi mesajul în jurul unui concept creativ de genul unui „pirat”, ce descoperă comori”. Important e să vină mereu cu idei, să aibă mesaje inedite, care să îl diferențieze de alți angajatori, ce au nevoie sa ocupe aceeasi poziție.

 

Profesionistul de HR nu vinde candidatului doar beneficiile materiale, ci și sensul jobului

Candidatii sunt atrași de mesajele inedite, de pachetul de beneficii, dar mai ales de impactul muncii lor. Profesionistul de HR face diferența pentru că el discută de la egal la egal cu managerul și clarifică traiectoria profesională a candidatului, perspectivele de evoluție, precum și contribuția în rolul actual. Când simți ca munca ta are un sens, că poți să vii cu soluții, că ești ascultat, te simți mai motivat să desfășori activitatea respectivă. Evident asta se reflectă în diminuarea turnover-ului.

 

Profesionistul de HR face diferența, mai ales în recrutare, pentru că pune întrebările potrivite

Dar oare cât de greu e să recrutezi corect un top manager sau chiar un CEO? Ei bine, poate fi o adevărată provocare dacă nu ai întrebări potrivite, dacă nu combini metoda interviului cu  alte metode gen assessment center, teste de personalitate și verificarea referințelor pentru rezultate relevante.

 

Un studiu PWC din 2015 arată că recrutarea greșită a unui CEO la o companie multinațională poate costa firma mai mult de 100 milioane de dolari.

 

Profesionistul de HR face diferența pentru că tratează candidatul cu respect, ia în calcul toate aspectele menționate mai sus si respectă el însuși decalogul recrutorului.

 

45505005_2136906049687814_42718630992517

Oana Pana

Recruiter Medijobs si IT

.

Toate aceste informații valoroase sunt extrase din cursul Hire for Career, organizat și susținut de Corina Neagu, fondator DARE și specialist cu peste 20 ani de experiență în resurse umane.

Slide2.PNG
45+ ciorna patrat.png
Slide16.PNG
bottom of page